Sledujte, co je ve Spojovně nového.
Kromě samotné Spojovny.

15. 10. 2018

Nově uvařené pšeničné pivo?? Tentokrát je Chodovský Kravaťák – Witbier

12° WITBIER – Chodovský Kravaťák   Belgický typ pšeničného piva světlé barvy s jemnou hořkostí a lehkým tělem. Pro typické aroma se do něj přidává koriandr,…

12° WITBIER – Chodovský Kravaťák

 

  • Belgický typ pšeničného piva světlé barvy s jemnou hořkostí a lehkým tělem. Pro typické aroma se do něj přidává koriandr, heřmánek a pomerančová kůra. Podává se s plátkem citrónu

 

  • Obsah alkoholu: 5,1 % obj.
  • EPM: 12,4%
Číst více
5. 10. 2018

Novinky v našem jídelním lístku, to musíte ochutnat

dne 5.10. 2018 měníme jídelní lístek. Přijďte tedy ochutnat naše nová skvělá jídla, která pro Vás připravil šéfkuchař Tomáš Formánek se svým kolektivem. Těšíme se…

dne 5.10. 2018 měníme jídelní lístek.

Přijďte tedy ochutnat naše nová skvělá jídla, která pro Vás připravil šéfkuchař Tomáš Formánek se svým kolektivem.

Těšíme se na Vaši návštěvu

Číst více
20. 9. 2018

JAK DLOUHO UDRŽÍŠ PRÁZDNÝ SUD?

Tímto by jsme Vás chtěli pozvat          22.9.2019  cca 21:00 těšit se můžete na milé hostesky držení sudu na čas výherce obdrží…

Tímto by jsme Vás chtěli pozvat 

        22.9.2019  cca 21:00

  • těšit se můžete na milé hostesky
  • držení sudu na čas
  • výherce obdrží příjemnou cenu

Tak přijď změřit sílu a ukaž co v Tobě je! 

Číst více
4. 9. 2018

Přijďte ochutnat našeho nového VANDRÁKA

12° RED ALE – Vestecký Vandrák   Scotish ALE, neboli skotská verze RED ALE – Svrchně kvašené pivo typu ALE –  výrazně sladové pivo vařené…

12° RED ALE – Vestecký Vandrák

 

  • Scotish ALE, neboli skotská verze RED ALE – Svrchně kvašené pivo typu ALE –  výrazně sladové pivo vařené ze třech druhů sladů s vyváženou hořkostí doplněné tóny oříšků a čokolády, chmel jsme použili pouze  Golding

 

  • EPM 12,4 %
  • obsah alkoholu 5% obj.
Číst více
18. 6. 2018

Pivo a čokoláda v nové podobě!

80% čokoláda z Ugandy s kořením a zauzenou solí od čokoládového alchymisty  pro první stout ze Spojovny. základní info čokoláda je jedinečně vytvořená na míru…

80% čokoláda z Ugandy s kořením a zauzenou solí od čokoládového alchymisty  pro první stout ze Spojovny.

základní info

  • čokoláda je jedinečně vytvořená na míru pro Šeberovský Fešák 14° Stout
  • vytvořena a vyrobena v Praze čokoládovým alchymistou Danielem Syrovým, který se specializuje na speciální pairing choco vytvářené pro snoubení s víny, ušlechtilými destiláty i pivem
  • základní pravidlo první čokoláda, pak se napít piva 
  • 80% čokoláda z bobů z ugandy  ochucená 19 druhy koření, kde základ tvoří různé druhy pepřů, dřev a bobkového listu se skotskou uzenou solí Maldon
  • i když kombinace piva a čokolády může být v Čechách považováno za kacířství, tak například u legendárního piva Guinness je v jeho domovině kombinace s čokoládou tradiční a oblíbená 

 

Čokoláda pro Stout ze spojovny 

Výrazný zemitý čokoládový blend 19 druhů koření a dřev v 80% single origin hořké čokoládě z Ugandy, s výraznou slaností a dlouhou kakaovou dochutí.  Paleta chutě  této první pairing choco k pivu je mimo jiné tvořena pepřem pippali, pepřem ashanti, růžovým pepřem, bobkovým listem, jalovcem, kardamonem, vietnamnskou skořicí, čajem Lapsang souchong  a skotskou uzenou mořskou solí Maldon. Výrazná slanost této čokolády může leckoho překvapit, ale překvapení přejde v nadšení až se po čokoládě napijete stoutu 🙂

 

Jak snoubit choco a pivko 

  • základní pravidlo zní, první čokoláda, pak se napít piva
  • cílem je nastartovat čokoládou chuťové receptory v puse pro lahodný stout.  Správný postup je proto sníst čokoládu (jestli ji přitom dvakrát třikrát rozkousnete, nebo ji rozkošnicky dlouho necháte tát v ústech, je na vás), polknout a pak teprve si pořádně zavdat pivka.
  • cílem není udělat si v puse pivní pralinku, tedy špatný postup je že párkrát do čokolády kousnu, ucucnu piva a smíchám si v puse čokoládu a pivo. Tudy ne, přátelé pivaři 🙂

 

Výroba pairing choco 

Výroba čokolády probíhá od výběru kakaových bobů  podle místa  pěstování  (Madagaskar, Uganda, Sao Thomé, Kolumbie, Peru atd.) a odrůdy kakaových bobů. Základní surovina pro moje čokoládové produkty pochází z různých zdrojů, od hotové čokoládové hmoty předních světových chocolatiérů (Stéphane Bonnat, Gianluca Franzoni) po výrobu čokolády z vlastních kakových bobů.Hlavní unikum pairing choco ale tvoří  doladění chutě mnoha (od 9 až po 44) druhy bylin, koření, čajů, květů, dřev, jedlých květů s dotekem soli (mořská, zauzená, hymalájská). Koření a byliny si sám dovážím i pěstuji. Unikátní metodu jak snoubit koření a čokoládu jsem vytvářel přes deset let a učil jsem se ze starých postupů pražských alchymistů i z výroby parfémů z období renesance v jihofrancouzského Grasse. V rámci této metody přijde řada i na maceraci, extrakci, destilaci, či zakuřování. Čokoláda je ručně vyráběna v Praze.

Číst více
13. 6. 2018

V pátek se k nám vrátí LÉTO!!

Uvařili jsme pro Vás nový speciál, na čepu od 15.6. přijďte ochutnat náš letní HIT.   9° ALE – Opatovský letňák   Lehké svrchně kvašené…

Uvařili jsme pro Vás nový speciál, na čepu od 15.6. přijďte ochutnat náš letní HIT.

 

9° ALE – Opatovský letňák

 

  • Lehké svrchně kvašené pivo typu ALE, světlá barva, vyšší hořkost pro britská piva typické jemné chmelovo-bylinné aroma doplněné o tóny ovoce, které dodávají chmely Jester a Melon. Lehké tělo a příjemná pitelnost je dána kombinací pšeničného sladu a sladu PALE ALE.

 

  • Obsah alkoholu 3,4% obj.
  • EPM 9,4%
Číst více
9. 5. 2018

Vezmete si domů raději Fešáka, nebo Študáka?

Všechna piva uvařená ve Spojovně si můžete dát nejen na čepu, ale také odnést jako „lahváče“. Zajímavý tvar lahve s netradičním objemem 0,66 l i…

Všechna piva uvařená ve Spojovně si můžete dát nejen na čepu, ale také odnést jako „lahváče“. Zajímavý tvar lahve s netradičním objemem 0,66 l i originálně řešenou etiketou je dobrým poznávacím znamením, ale důležitý je hlavně obsah. A ten si zaručeně vychutnáte, ať dáte přednost 12 pšenici, světlé ale 11 nebo 14 tmavému stoutu.

Číst více
9. 5. 2018

Na lačno vás pít nenecháme

Šéfkuchařem nové restaurace je Karel Šulc, který již vládl hotelovým a restauračním kuchyním nejen v Čechách, ale i v Německu nebo Francii.  Dává si záležet…

Šéfkuchařem nové restaurace je Karel Šulc, který již vládl hotelovým a restauračním kuchyním nejen v Čechách, ale i v Německu nebo Francii. 

Dává si záležet na výběru čerstvých surovin a bezpochyby i díky němu se budete ve Spojovně brzy cítit jako doma, ať si k pivu dáte jen domácí játrovou paštiku, pečený česnekový bůček na čočce nebo třeba vepřovou panenku plněnou mandlemi, medem a rozmarýnem.

Číst více
4. 5. 2018

Spojovna otevřena!

Od 4. května je Spojovna v provozu. Od položení základního kamene uběhlo přesně 365 dní a my máme nejen postaveno, ale i navařeno – a…

Od 4. května je Spojovna v provozu. Od položení základního kamene uběhlo přesně 365 dní a my máme nejen postaveno, ale i navařeno – a to jak v restauraci, tak především v pivovaru. Tak se zastavte a ochutnejte našeho Študáka, Fešáka nebo Kravaťáka, případně další speciály z Hostivaru a Trautenberku. A určitě s sebou na pivo či dobré jídlo vezměte přátele, nebo klidně i nepřátele – protože ve Spojovně se z nich přátelé mohou stát. Co Spojovna spojí, člověk nerozpojí!

Číst více
Buďte u všeho. Sledujte nás na facebooku a instagramu